Alchimistul de Paulo Coelho

Carte audio:

Comanda Cartea Alchimistul sau
Download PDF Alchimistul

Alchimistul, extraordinarul roman al lui Paulo Coelho, a inspirat milioane de cititori din intreaga lume. Cartea, uluitoare prin simplitatea si intelepciunea ei, este povestea unui pastor andaluz pe nume Santiago care isi paraseste casa din Spania, aventurandu-se in desertul egiptean pentru a gasi o comoara ingropata in Piramide. Nimeni nu stie care este comoara sau daca Santiago va avea puterea sa depaseasca obstacolele intalnite in drumul prin desert. Dar ceea ce incepe ca o calatorie in cautarea unor bunuri lumesti se transforma treptat in descoperirea comorii ascunse inlauntrul sau.

Plina de culoare, evocatoare si profund umana, povestea lui Santiago este o marturie etern valabila despre cum ne putem schimba urmandu-ne visele si despre cat este de important sa ne ascultam inima.

„Paulo Coelho stapaneste secretul Alchimiei literare.“ (Kenzaburō Ōe, Premiul Nobel pentru literatura)

Semnificația ideilor din Alchimistul

Căutarea lui Santiago este o metaforă a vieţii. Ne spune că marile realizări din viaţa noastră implică riscuri pe măsură. Când Santiago este jefuit, este o modalitate de a arăta că vor fi și piedici în tot ceea ce vom încerca să facem. Există momente în viaţă când ne va fi atât de greu încât ne vom dori să renunţăm şi să încercăm altceva. În aceste momente ar trebui să ne amintim care este scopul nostru şi să ne continuăm călătoria. Nu știm exact unde ne va duce drumul, dar călătoria și ceea ce descoperim pe el sunt mai importante decât destinația finală. Iar dacă suntem atenți la semnele pe care le primim și învățăm lecțiile pe care drumul ne învață, destinația finală va fi mai presus de ceea ce ne dorisem de la bun început. Această călătorie şi dorinţa de descoperire interioară face ca mulţi cititori să se regăsească în aventura băiatului din deșert, deoarece mulţi dintre noi am ascuns adevăratele noastre chemări, considerându-le simple fantezii copilăreşti.

Lectură plăcută!

You may also like...